Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Master class με τον Chris Cooper στο Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα – Ξένια ΚαλογεροπούλουMaster class με τον Chris Cooper

 στο Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου
A child who never told stories is an empty shell – Edward Bond


O σπουδαίος βρετανός συγγραφέας, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Big Brum Theatre in Education Company, Chris Cooper επιστρέφει για το καθιερωμένο του ραντεβού με το Εργαστήρι του Θεάτρου Πόρτα- Ξένια Καλογεροπούλου τον Φεβρουάριο του 2014.  Στόχος του συγκεκριμένου masterclass είναι να  δώσει δυνατότητες διερεύνησης  του σύγχρονου εκπαιδευτικού δράματος και θεάτρου (Drama in Education, Theatre in Education) με έμφαση στο έργο του σπουδαίου βρετανού δραματουργού Edward Bond.Μέσα από δρόμους βιωματικούς οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τρόπους και εργαλεία διερεύνησης του εαυτού ως κοινωνικό, ιστορικό και ανθρώπινο ον.

Τελικός σκοπός είναι να επιστρέψουν αυτή την εμπειρία σε ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στις οποίες πιθανώς δραστηριοποιούνται.Το master class απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ηθοποιούς, θεατρολόγους και όσους χρησιμοποιούν τη θεατρική έκφραση στη δουλειά τους με ομάδες παιδιών και εφήβων. Αφορά όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει σεμινάρια με εισηγητή τον Chris Cooper αλλά και όσους επιθυμούν να τον παρακολουθήσουν για πρώτη φορά.

Οι συμμετέχοντες στο master class θα έχουν  τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον Chris Cooper να εφαρμόζει στις ομάδες παιδιών και εφήβων του Εργαστηρίου μας.

Δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

H  διδασκαλία  γίνεται στα αγγλικά.Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα πραγματοποιηθούν επίσης διδασκαλίες στα οκτάμηνα θεατρικά εργαστήρια παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και σε γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο εργαστήρι. Ημέρες & ώρες διεξαγωγής :Σάββατο 8/2 18.00-22.00

Κυριακή 9/2  11.00-15.00Παρασκευή 14/2 19.00-22.00

Σάββατο  15/2  18.00-22.00

Κυριακή 16/2 11.00-15.00Συνολική διάρκεια: 19 ώρεςTIMH Master Class

160 ευρώΑριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για τoν Chris Cooper
Ο Chris Cooper είναι Συγγραφέας, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Καλλιτεχνικός διευθυντής της Big Brum Theatre in Education Company (www.bigbrum.org.uk).
Η ομάδα Θεάτρου στην Εκπαίδευση Big Brum με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Chris Cooper ιδρύθηκε το 1982. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως μια από τις πιο σημαντικές ομάδες στο χώρο του θεάτρου στην εκπαίδευση και του θεάτρου για νέους. Επιδοτούμενη από το Arts Council της Αγγλίας παρουσιάζει δια-δραστικά προγράμματα Θεάτρου στην Εκπαίδευση και θεάτρου για νέους και περιοδεύει σε σχολεία, δουλεύοντας με μαθητές ηλικίας 3 έως 17 ετών, καθώς επίσης και με φοιτητές πανεπιστημίου.


Πληροφορίες- εγγραφές:

Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα - Ξένια Καλογεροπούλου

Μελίνας Μερκούρη 54, 11521, Κολωνάκι (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)

Σταθμός Μετρό: Μέγαρο ΜουσικήςΤΗΛΕΦΩΝΟ

Τηλ. 210 32 49 829SITE
e-mail


Facebook: ΠΟΡΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΔιεύθυνση Εργαστηρίου: Πέγκυ Στεφανίδου- Τσιτσιρίκου

Υπεύθυνη Γραμματείας: Αντωνία Βλάχου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου