Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Master Class (για δύο Σαββατοκύριακα) με τον Chris Cooper... Οι εγγραφές άρχισαν!!!

Το Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου
Οργανώνει
Master Class (για δύο Σαββατοκύριακα)
με τον Chris Cooper*


Τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος....

Διερευνώντας τις σύγχρονες πρακτικές Εκπαιδευτικού Δράματος και Θεάτρου (TIE, DIE) χρησιμοποιώντας την ιστορία της Μήδειας 

Οι άνθρωποι νοηματοδοτούν τον κόσμο και τους εαυτούς τους ως άτομα και ως κοινωνικά όντα μέσα από τις ιστορίες. Οι αρχαίοι μύθοι, ο «μύθος», είναι η ιστορία των ανθρώπων. Μέσα από την Ελληνική μυθολογία, η κοινωνία μπόρεσε να ερμηνεύσει τη φύση των πραγμάτων, της ιστορίας και του πολιτισμού· να κατανοήσει την ανθρώπινη εμπειρία και αξίες όπως την υπευθυνότητα, την ηθική, τη δικαιοσύνη, την αναγκαιότητα, τη ντροπή και τπένθος… Εν συντομία, οι μύθοι δημιουργήθηκαν για να διερευνήσουν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Για το 2017, το masterclass του Chris Cooper θα εξερευνήσει πρακτικές του σύγχρονου εκπαιδευτικού θεάτρου και δράματος χρησιμοποιώντας την ιστορία της Μήδειας. Το masterclass αυτό θα αποτελέσει μια πρακτική διερεύνηση για το πώς να δημιουργήσουμε δραματικές καταστάσεις, να εξερευνήσουμε τις εσωτερικές τους αντιφάσεις και να χτίσουμε τη δραματική ένταση. Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε δραματικά γεγονότα που εμπλέκουν ενεργά παιδιά και νέους ανθρώπους σε μια εξερεύνηση εννοιών όπως η δικαιοσύνη, ώστε να δημιουργήσουν τα ίδια τις δικές τους αξίες; Ποιές στρατηγικές διδασκαλίας και διαμεσολάβησης και ποιά δομικά υλικά του εκπαιδευτικού θεάτρου και δράματος, Theatre in Education, Drama in Education (όπως δραματικά γεγονότα, Παιδιά σε Ρόλο και Δάσκαλος σε Ρόλο,  working-in-role και teacher-in-role ) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε νόημα;


Το master class απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ηθοποιούς, θεατρολόγους και όσους χρησιμοποιούν τη θεατρική έκφραση στη δουλειά τους με ομάδες παιδιών και εφήβων. Αφορά όσους έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν σεμινάρια με εισηγητή τον Chris Cooper αλλά και όσους επιθυμούν  να τον  παρακολουθήσουν  για πρώτη φορά.

Οι συμμετέχοντες στο master class θα έχουν  τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον Chris Cooper να εφαρμόζει στις ομάδες παιδιών και εφήβων του Εργαστηρίου μας.
Δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.
H  διδασκαλία  γίνεται στα αγγλικά.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα πραγματοποιηθούν επίσης διδασκαλίες στα οκτάμηνα θεατρικά εργαστήρια παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και σε γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο εργαστήρι. 

Ημέρες & ώρες διεξαγωγής  masterclass:

Σάββατο      01/04/2017: 17.00-21.00
Κυριακή       02/04/2017: 11.00-15.00

Σάββατο 08/04/2017: 17.00-21.00
Κυριακή 09/04/2017  11.00-15.00

Διάρκεια σεμιναρίου : 16 ώρες

Αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Κόστος: 160 €


* Για τoν Chris Cooper

Ο Chris Cooper είναι Συγγραφέας, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, έχει διατέλεσει επί σειρά ετών Καλλιτεχνικός διευθυντής της Big Brum Theatre in Education Company (www.bigbrum.org.ukΓράφει, σκηνοθετεί και παρουσιάζει δια-δραστικά προγράμματα Θεάτρου στην Εκπαίδευση (ΤΙΕ) και θεάτρου για νέους και περιοδεύει σε σχολεία, δουλεύοντας με μαθητές ηλικίας 3 έως 17 ετών, καθώς επίσης και με φοιτητές πανεπιστημίου. Συνεργάζεται με νέους ηθοποιούς, δασκάλους, θέατρα, πανεπιστήμια και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.  Είναι από τους θεμελιωτές του theatre in education στην Αγγλία, με μεγάλη εμπειρία και υψηλότατης ποιότητας δουλειά, που έχει εμπνεύσει εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς σε όλο τον κόσμο. Στο κέντρο αυτής της κατεύθυνσης (ΤΙΕ) είναι ο κοινωνικός προβληματισμός και η σκέψη πάνω σε όσα συμβαίνουν γύρω μας και ο τρόπος που προσεγγίζονται χρησιμοποιώντας  τεχνικές και ασκήσεις θεάτρου με σκοπό να καλλιεργηθεί η δημιουργική φαντασία (imagination in action).Άλλωστε ο θεατρικός συγγραφέας και θεμελιωτής βασικών αρχών της σύγχρονης θεατρικής φιλοσοφίας  και θεωρίας Edward Bond αποτελεί βασικό άξονα θεωρητικής και πρακτικής κατεύθυνσης για την Big Brum theatre Company  και τον Chris Cooper στον οποίο έχει ο ίδιος εμπιστευτεί την πρώτη παρουσίαση των πολλών έργων του και μάλιστα με την δική του συνεργασία. 


Πληροφορίες- εγγραφές:
Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα - Ξένια Καλογεροπούλου
Μελίνας Μερκούρη 54, 11521, Κολωνάκι (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)
Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Τηλ. 210 32 49 829

SITE

e-mail


Facebook:  Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου

Διεύθυνση Εργαστηρίου: Πέγκυ Στεφανίδου- Τσιτσιρίκου
Υπεύθυνη Γραμματείας: Αντωνία Βλάχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου