Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011


Μασάζ και Γιόγκα για μωρά με τις  μαμάδες τους
Για μωρά από 40 ημερών…
aπό την Florence Lalanne
infant massage & baby yoga instructor



Κύκλος για νέες μητέρες
8 συναντήσεις για ένα ταξίδι στο κόσμο των βρεφών
και στη χώρα της μητρότητας

"Δύο «ακριβείς χάρτες» γίνονται οι  οδηγοί  αυτών των συναντήσεων   που θα καθοδηγούν πιστά στις ανάγκες του μωρού: το βρεφικό μασάζ και η βρεφική γιόγκα. Και τα δύο  αποτελούν πυρηνικά στοιχεία της  μητρικής φροντίδας λόγω των πολλαπλών ωφελειών τους σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης του μωρού.
Το βρεφικό μασάζ ”πλάθει” σώμα & ψυχή για τις υψηλότερες προδιαγραφές της Ζωής. Απαντάει σε μια ενστικτώδη αλλά και επιτακτική ανάγκη του μικρού ανθρώπου. Επαναφέρει το μωρό σε μια κατάσταση ισορροπίας και ευεξίας ώστε απαλλαγμένο από τις μικρές ενοχλήσεις και δυσκολίες να  είναι   «διαθέσιμο» για τον εαυτό του, για την ανάπτυξή του.
Η βρεφική γιόγκα είναι η επέκταση του μασάζ και βοηθά το μωρό να συμμετέχει  ενεργά στη ζωή του. Με την κίνηση, εκφράζει την ανάγκη του να ανακαλύπτει, να εξερευνά το περιβάλλον νοιώθοντας συγχρόνως ασφάλεια  στην αγκαλιά της μητέρας του.
Από τις συναντήσεις δεν θα λείπουν «ακανθώδη θέματα», όπως ο θηλασμός, το κλάμα, ο ύπνος και πως το μασάζ επιδρά καταλυτικά σε αυτά  καθώς και μια πιο σύνθετη πληροφόρηση γύρω από την ανάπτυξη και τις ανάγκες των βρεφών που διευρύνουν  τις αντιλήψεις και τις επιλογές των γονιών.
Είναι εν τέλει συναντήσεις που προσφέρουν βιωματικά,  έναν άλλο τρόπο αλληλεπίδρασης του μωρού με τη μάνα του, η  οποία δεν βρίσκει  μόνο υποστήριξη στο «τεράστιο έργο» της ανατροφής ενός παιδιού αλλά  επίσης  χαρά και ενθουσιασμό, δυο κινητήρες δυνάμεις που μετατρέπουν την ρουτίνα και την ψυχική κούραση σε μια «μαγική» καθημερινότητα."


Διάρκεια: 16 ώρες

Πότε: 20 Οκτωβρίου- 15 Δεκεμβρίου
Κάθε Πέμπτη 16.00-18.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου