Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ


Το Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογερόπουλου οργανώνει:

Εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ
Από το Γιώργο Σεραφειμίδη


Για παιδιά Νηπιαγωγείου- Α' -Β'  Δημοτικού
Κάθε Σάββατο από 11 Φεβρουαρίου  έως 6 Μαΐου
(11.30-12.30)

Ένα ιδιαίτερο εργαστήριο στο οποίο τα παιδιά έρχονται σε ουσιαστική επαφή
με το σύγχρονο τσίρκο έτσι όπως αυτό προκύπτει μέσα από παιχνίδια δεξιότητας (juggling), τον  χειρισμό αντικειμένων και την οργανική κίνηση που  προκαλούν τα ίδια τα αντικείμενα.

 Αρχικά, τα  παιδιά εξερευνούν χαρακτηριστικά αντικείμενα του τσίρκο δηλαδή μπάλες,  κορίνες, στεφάνια, μπαστούνια, μαντήλια, καπέλα και πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προκύπτουν από  τη χρήση τους. Στη συνέχεια μαθαίνουν βασικά μοτίβα  και τεχνικές της  ζογκλερικής τέχνης όπως παιχνίδι με τρία αντικείμενα, πετάγματα, ισορροπίες, μεταφορές, πτώσεις. Τελικά, επιλέγοντας  τα  αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσουν, δημιουργούν  τις δικές τους ατομικές και ομαδικές συνθέσεις.

 Στα παιδαγωγικά οφέλη του εργαστηρίου συγκαταλέγονται η καλλιέργεια της αμφιδεξιότητας και της λογικομαθηματικής νοημοσύνης  καθώς και η ανάπτυξη της  χωροδιατακτικής αντίληψης. Στα σημαντικότερα οφέλη δε είναι η  ανάπτυξη  της φαντασίας, η καλλιέργεια της ομαδικότητας  και η άνοδος της αυτοεκτίμησης μέσω της  επίτευξης  ενός δύσκολου τρικ.

 **Το πρόγραμμα  διαμορφώνεται ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών ώστε να  είναι όσο το δυνατόν περισσότερο λειτουργικό και αποδοτικό.**

Κόστος: 140 ευρώ

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται 24% ΦΠΑ

Για πληροφορίες και εγγραφές:

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου
τηλ. 210 32.49.829
email:  
portastu@gmail.com
http://portaergastiri.blogspot.com/
 Μελίνας Μερκούρη 54, 115 21, Κολωνάκι, (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)
Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Διεύθυνση Εργαστηρίου: Πέγκυ Στεφανίδου-Τσιτσιρίκου
Υπεύθυνη Γραμματείας: Αντωνία Βλάχου


Βιογραφικό Γιώργου Σεραφειμίδη:

Ο Γιώργος Σεραφειμίδης ασχολείται από το 2002 με το contact juggling καθώς και με άλλες μορφές χειρισμού αντικειμένων (object & graphic manipulation), όπως κρυστάλλινες σφαίρες (crystal balls), στεφάνια (hoops), μπαστούνια (batons), κρίκους (eight-rings), “S” (buugeng), και άλλα. Το 2007 αρχίζει να ερευνά συστηματικά δομές και θεωρίες του graphic manipulation. Το 2011 ολοκληρώνει την έρευνα αναπτύσσοντας τη δική του θεωρία στη νέα αυτή μορφή χειρισμού αντικειμένων. Η έρευνα αυτή κερδίζει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας graphic manipulation και τον καθιστά το 4ο μέλος της ομάδας Piryokopi (contemporary circus & graphic manipulation, Παρίσι/Γαλλία). Παράλληλα έχει συμμέτασχει σε πολλές πανευρωπαϊκές συνεδρίες τόσο ως συμμετέχων όσο και ως εισηγητής (Ιταλία, Σκωτία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Σλοβενία, Γερμανία) Το ενδιαφέρον του για το σύγχρονο τσίρκο τον ωθεί να ασχοληθεί με τον σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια αποκτώντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Από το 2006 διδάσκει τεχνικές σύγχρονου τσίρκου και χειρισμού αντικειμένων σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες οργανώνοντας εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια. Στόχος του είναι να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν ένα νέο μέσο έκφρασης και να διαδώσει την τέχνη που υπηρετεί. Το 2012 δημιουργεί με την Βασιλική Ζαφειροπούλου την ομάδα ΚΟΚΟΙΚΑ και έκτοτε σχεδιάζουν από κοινού εργαστήρια με στόχο την ένωση και διάδοση των τεχνών τους καθώς και τη δημιουργία παραστάσεων εικαστικου ενδιαφέροντος.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Νέος κύκλος συναντήσεων για βρέφη μαζί με τους γονείς τους από το Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου σε συνεργασία με το Child'SpaceAthens



Tο Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου σε συνεργασία με το Child'SpaceAthens οργανώνουν κύκλο συναντήσεων
 για βρέφη μαζί με τους γονείς τους το Φεβρουάριο





Εάν έχετε ερωτήσεις σε σχέση με το βρέφος σας και το πώς μπορείτε να ενθαρρύνετε την ανάπτυξή του σε κάθε στάδιο, εάν θέλετε να ενδυναμώσετε την αυτοπεποίθησή σας στο ρόλο σας ως γονείς και να   βρείτε νέους τρόπους επικοινωνίας, εάν έχετε ανάγκη να διευρύνετε το ρεπερτόριο της δημιουργικότητά σας σε σχέση με τα παιχνίδια και τα τραγούδια που χρησιμοποιείτε, ελάτε στις ομαδικές συναντήσεις του Child’Space όπου μαθαίνουμε να χαιρόμαστε και για τα «μικρά πράγματα» που στην πραγματικότητα είναι μεγάλα κατορθώματα για τον βρεφικό εγκέφαλο.
H μέθοδος Child'Space συνδυάζει στοιχεία από  το Feldenkrais, την   Emmi Pikler, Mijna Hadders-Algra και την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση με σύγχρονες επιστημονικές έρευνες πάνω στην βρεφική ανάπτυξη και παραδοσιακούς τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούμε με τα βρέφη χρησιμοποιώντας το άγγιγμα, το τραγούδι, την κίνηση, το παιχνίδι και τα αντικείμενα.
H μέθοδος ChildSpace έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και εφαρμόζεται μέσα από το πρόγραμμα Child'Space Athens για ομάδες γονέων μαζί με τα βρέφη ή και μέσα από ατομικά σχεδιασμένα μαθήματα βασισμένα στις ανάγκες του κάθε παιδιού και του γονέα του.

'Εναρξη: Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017
Λήξη: Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Δηλώστε συμμετοχή  σε μία από τις παρακάτω ομάδες που θα δημιουργηθούν: 

  • 17.00-17.50 Ομάδα Α για βρέφη από 5 εβδομάδων ως 5 μηνών
  • 18.00-18.50 Ομάδα Β για βρέφη από 5 μηνών (πριν ξεκινήσουν το μπουσούλημα) 
  • 19.00-19.50 Ομάδα Γ για βρέφη που μπουσουλάνε, στέκονται, μετακινούνται υποστηριζόμενα σε επιφάνειες.
Μετά από την αυξημένη ζήτηση προχωράμε σε δύο νέους κύκλους συναντήσεων Child' Space για βρέφη μαζί με τους γονείς τους.

 Κάθε Παρασκευή από 10 Φεβρουάριου έως 10 Μαρτίου.
  • 17.00-17.50 για βρέφη από 5 μηνών (πριν ξεκινήσουν το μπουσούλημα) 
  • 18.00-18.50 για βρέφη που μπουσουλάνε, στέκονται, μετακινούνται υποστηριζόμενα σε επιφάνειες.
Διδάσκει και οδηγεί η Μάρθα Κλουκίνα
                                   Δασκάλα Κίνησης-Σύμβουλος Κινητικής Ανάπτυξης
                                   και πιστοποιημένη Child'Space Practitioner

                               
Για πληροφορίες και εγγραφές:
Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου
τηλ. 210 32.49.829
 Μελίνας Μερκούρη 54, 115 21, Κολωνάκι, (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)
Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής
email:  portastu@gmail.com
 http://portaergastiri.blogspot.com/
(ώρες γραμματείας:  Δευτέρα-Παρασκευή 17.00π.μ.-20.00)
Κόστος: 90 ευρώ (για 5 συναντήσεις)
Διάρκεια συνάντησης: 50 λεπτά
Ημερομηνίες: 2/2, 9/2, 16/2, 23/, 2/3

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο Child' Space μπορείτε να επισκεφθείτε το παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=KCHXv7PPC0Y


 Μάρθα Κλουκίνα

σύμβουλος κινητικής ανάπτυξης βρεφών και νηπίων (Τhe Child’Space Method)
δασκάλα δημιουργικής κίνησης
 

Απόφοιτος του Laban Centre for Μovement and Dance με ΒΑ (Ηons)degree το 1995 και υπότροφος του American Dance Festival 2001.
'Eχει συνεργαστεί με ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και υπήρξε μέλος τις χορογραφικής ομάδας του Δ.Παπαιωάννου για τις   Tελετές Eναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας 2004
'Εχει δουλεψει ως χορογράφος και κινησιολόγος στο θέατρο και έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει πολλές παραγωγές παιδικού θεάτρου στη Μικρή Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου και αλλού.
Μελέτησε την ανάπτυξη βρεφών και νηπίων με την Dr.Chava Shelhav (2009-2013) και ολοκλήρωσε την πρακτική της στην Ολλανδία στη μέθοδο Child’Space, Developmental  monitoring for babies and toddlers. Διδάσκει δημιουργική κίνηση και αυτοσχεδιασμό εδώ και 20 χρόνια σε νήπια, παιδιά, εφήβους, ενήλικές επαγγελματίες και ερασιτέχνες ενώ από το 2006 είναι συνεργάτης στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Εργαστηρίου θεάτρου Πόρτα-Ξένιας Καλογεροπούλου στον τομέα της κίνησης. Έχει παρουσιάσει τo εκπαιδευτικό της έργο στο Πανελλήνιο Συνέδριο Βρεφονηπιαγωγών 2011,  στα ΤΕΙ της Αθήνας στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας και σε Ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού και παίρνει μέρος στο  1o Feldenkrais Training (Awareness through movement) στην Αθήνα.
Το 2013 δημιούργησε το ChildSpaceAthens(www.childspaceathens.gr), το πρώτο κέντρο εφαρμογής της μεθόδου Child’Space στην Αθήνα όπου καθοδηγεί γονείς με τα βρέφη τους σε θέματα κίνησης και ανάπτυξης ,είτε ομαδικά είτε μέσα από ατομικές συνεδρίες. Στα πλαίσια του Child’Space κάνει επίσης παρουσιάσεις με σχετική θεματολογία σε όλη την Αθήνα ενώ δουλεύει  και με βρέφη που  μπορεί να έχουν αναπτυξιακές δυσκολίες.