Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Νέος κύκλος συναντήσεων για βρέφη μαζί με τους γονείς τους από το Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου σε συνεργασία με το Child'SpaceAthensTο Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου σε συνεργασία με το Child'SpaceAthens οργανώνουν κύκλο συναντήσεων
 για βρέφη μαζί με τους γονείς τους το Φεβρουάριο

Εάν έχετε ερωτήσεις σε σχέση με το βρέφος σας και το πώς μπορείτε να ενθαρρύνετε την ανάπτυξή του σε κάθε στάδιο, εάν θέλετε να ενδυναμώσετε την αυτοπεποίθησή σας στο ρόλο σας ως γονείς και να   βρείτε νέους τρόπους επικοινωνίας, εάν έχετε ανάγκη να διευρύνετε το ρεπερτόριο της δημιουργικότητά σας σε σχέση με τα παιχνίδια και τα τραγούδια που χρησιμοποιείτε, ελάτε στις ομαδικές συναντήσεις του Child’Space όπου μαθαίνουμε να χαιρόμαστε και για τα «μικρά πράγματα» που στην πραγματικότητα είναι μεγάλα κατορθώματα για τον βρεφικό εγκέφαλο.
H μέθοδος Child'Space συνδυάζει στοιχεία από  το Feldenkrais, την   Emmi Pikler, Mijna Hadders-Algra και την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση με σύγχρονες επιστημονικές έρευνες πάνω στην βρεφική ανάπτυξη και παραδοσιακούς τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούμε με τα βρέφη χρησιμοποιώντας το άγγιγμα, το τραγούδι, την κίνηση, το παιχνίδι και τα αντικείμενα.
H μέθοδος ChildSpace έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και εφαρμόζεται μέσα από το πρόγραμμα Child'Space Athens για ομάδες γονέων μαζί με τα βρέφη ή και μέσα από ατομικά σχεδιασμένα μαθήματα βασισμένα στις ανάγκες του κάθε παιδιού και του γονέα του.

'Εναρξη: Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017
Λήξη: Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Δηλώστε συμμετοχή  σε μία από τις παρακάτω ομάδες που θα δημιουργηθούν: 

  • 17.00-17.50 Ομάδα Α για βρέφη από 5 εβδομάδων ως 5 μηνών
  • 18.00-18.50 Ομάδα Β για βρέφη από 5 μηνών (πριν ξεκινήσουν το μπουσούλημα) 
  • 19.00-19.50 Ομάδα Γ για βρέφη που μπουσουλάνε, στέκονται, μετακινούνται υποστηριζόμενα σε επιφάνειες.
Μετά από την αυξημένη ζήτηση προχωράμε σε δύο νέους κύκλους συναντήσεων Child' Space για βρέφη μαζί με τους γονείς τους.

 Κάθε Παρασκευή από 10 Φεβρουάριου έως 10 Μαρτίου.
  • 17.00-17.50 για βρέφη από 5 μηνών (πριν ξεκινήσουν το μπουσούλημα) 
  • 18.00-18.50 για βρέφη που μπουσουλάνε, στέκονται, μετακινούνται υποστηριζόμενα σε επιφάνειες.
Διδάσκει και οδηγεί η Μάρθα Κλουκίνα
                                   Δασκάλα Κίνησης-Σύμβουλος Κινητικής Ανάπτυξης
                                   και πιστοποιημένη Child'Space Practitioner

                               
Για πληροφορίες και εγγραφές:
Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου
τηλ. 210 32.49.829
 Μελίνας Μερκούρη 54, 115 21, Κολωνάκι, (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)
Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής
email:  portastu@gmail.com
 http://portaergastiri.blogspot.com/
(ώρες γραμματείας:  Δευτέρα-Παρασκευή 17.00π.μ.-20.00)
Κόστος: 90 ευρώ (για 5 συναντήσεις)
Διάρκεια συνάντησης: 50 λεπτά
Ημερομηνίες: 2/2, 9/2, 16/2, 23/, 2/3

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο Child' Space μπορείτε να επισκεφθείτε το παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=KCHXv7PPC0Y


 Μάρθα Κλουκίνα

σύμβουλος κινητικής ανάπτυξης βρεφών και νηπίων (Τhe Child’Space Method)
δασκάλα δημιουργικής κίνησης
 

Απόφοιτος του Laban Centre for Μovement and Dance με ΒΑ (Ηons)degree το 1995 και υπότροφος του American Dance Festival 2001.
'Eχει συνεργαστεί με ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και υπήρξε μέλος τις χορογραφικής ομάδας του Δ.Παπαιωάννου για τις   Tελετές Eναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας 2004
'Εχει δουλεψει ως χορογράφος και κινησιολόγος στο θέατρο και έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει πολλές παραγωγές παιδικού θεάτρου στη Μικρή Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου και αλλού.
Μελέτησε την ανάπτυξη βρεφών και νηπίων με την Dr.Chava Shelhav (2009-2013) και ολοκλήρωσε την πρακτική της στην Ολλανδία στη μέθοδο Child’Space, Developmental  monitoring for babies and toddlers. Διδάσκει δημιουργική κίνηση και αυτοσχεδιασμό εδώ και 20 χρόνια σε νήπια, παιδιά, εφήβους, ενήλικές επαγγελματίες και ερασιτέχνες ενώ από το 2006 είναι συνεργάτης στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Εργαστηρίου θεάτρου Πόρτα-Ξένιας Καλογεροπούλου στον τομέα της κίνησης. Έχει παρουσιάσει τo εκπαιδευτικό της έργο στο Πανελλήνιο Συνέδριο Βρεφονηπιαγωγών 2011,  στα ΤΕΙ της Αθήνας στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας και σε Ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού και παίρνει μέρος στο  1o Feldenkrais Training (Awareness through movement) στην Αθήνα.
Το 2013 δημιούργησε το ChildSpaceAthens(www.childspaceathens.gr), το πρώτο κέντρο εφαρμογής της μεθόδου Child’Space στην Αθήνα όπου καθοδηγεί γονείς με τα βρέφη τους σε θέματα κίνησης και ανάπτυξης ,είτε ομαδικά είτε μέσα από ατομικές συνεδρίες. Στα πλαίσια του Child’Space κάνει επίσης παρουσιάσεις με σχετική θεματολογία σε όλη την Αθήνα ενώ δουλεύει  και με βρέφη που  μπορεί να έχουν αναπτυξιακές δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου