Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ


Το Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογερόπουλου οργανώνει:

Εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ
Από το Γιώργο Σεραφειμίδη


Για παιδιά Νηπιαγωγείου- Α' -Β'  Δημοτικού
Κάθε Σάββατο από 11 Φεβρουαρίου  έως 6 Μαΐου
(11.30-12.30)

Ένα ιδιαίτερο εργαστήριο στο οποίο τα παιδιά έρχονται σε ουσιαστική επαφή
με το σύγχρονο τσίρκο έτσι όπως αυτό προκύπτει μέσα από παιχνίδια δεξιότητας (juggling), τον  χειρισμό αντικειμένων και την οργανική κίνηση που  προκαλούν τα ίδια τα αντικείμενα.

 Αρχικά, τα  παιδιά εξερευνούν χαρακτηριστικά αντικείμενα του τσίρκο δηλαδή μπάλες,  κορίνες, στεφάνια, μπαστούνια, μαντήλια, καπέλα και πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προκύπτουν από  τη χρήση τους. Στη συνέχεια μαθαίνουν βασικά μοτίβα  και τεχνικές της  ζογκλερικής τέχνης όπως παιχνίδι με τρία αντικείμενα, πετάγματα, ισορροπίες, μεταφορές, πτώσεις. Τελικά, επιλέγοντας  τα  αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσουν, δημιουργούν  τις δικές τους ατομικές και ομαδικές συνθέσεις.

 Στα παιδαγωγικά οφέλη του εργαστηρίου συγκαταλέγονται η καλλιέργεια της αμφιδεξιότητας και της λογικομαθηματικής νοημοσύνης  καθώς και η ανάπτυξη της  χωροδιατακτικής αντίληψης. Στα σημαντικότερα οφέλη δε είναι η  ανάπτυξη  της φαντασίας, η καλλιέργεια της ομαδικότητας  και η άνοδος της αυτοεκτίμησης μέσω της  επίτευξης  ενός δύσκολου τρικ.

 **Το πρόγραμμα  διαμορφώνεται ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών ώστε να  είναι όσο το δυνατόν περισσότερο λειτουργικό και αποδοτικό.**

Κόστος: 140 ευρώ

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται 24% ΦΠΑ

Για πληροφορίες και εγγραφές:

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου
τηλ. 210 32.49.829
email:  
portastu@gmail.com
http://portaergastiri.blogspot.com/
 Μελίνας Μερκούρη 54, 115 21, Κολωνάκι, (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)
Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Διεύθυνση Εργαστηρίου: Πέγκυ Στεφανίδου-Τσιτσιρίκου
Υπεύθυνη Γραμματείας: Αντωνία Βλάχου


Βιογραφικό Γιώργου Σεραφειμίδη:

Ο Γιώργος Σεραφειμίδης ασχολείται από το 2002 με το contact juggling καθώς και με άλλες μορφές χειρισμού αντικειμένων (object & graphic manipulation), όπως κρυστάλλινες σφαίρες (crystal balls), στεφάνια (hoops), μπαστούνια (batons), κρίκους (eight-rings), “S” (buugeng), και άλλα. Το 2007 αρχίζει να ερευνά συστηματικά δομές και θεωρίες του graphic manipulation. Το 2011 ολοκληρώνει την έρευνα αναπτύσσοντας τη δική του θεωρία στη νέα αυτή μορφή χειρισμού αντικειμένων. Η έρευνα αυτή κερδίζει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας graphic manipulation και τον καθιστά το 4ο μέλος της ομάδας Piryokopi (contemporary circus & graphic manipulation, Παρίσι/Γαλλία). Παράλληλα έχει συμμέτασχει σε πολλές πανευρωπαϊκές συνεδρίες τόσο ως συμμετέχων όσο και ως εισηγητής (Ιταλία, Σκωτία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Σλοβενία, Γερμανία) Το ενδιαφέρον του για το σύγχρονο τσίρκο τον ωθεί να ασχοληθεί με τον σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια αποκτώντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Από το 2006 διδάσκει τεχνικές σύγχρονου τσίρκου και χειρισμού αντικειμένων σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες οργανώνοντας εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια. Στόχος του είναι να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν ένα νέο μέσο έκφρασης και να διαδώσει την τέχνη που υπηρετεί. Το 2012 δημιουργεί με την Βασιλική Ζαφειροπούλου την ομάδα ΚΟΚΟΙΚΑ και έκτοτε σχεδιάζουν από κοινού εργαστήρια με στόχο την ένωση και διάδοση των τεχνών τους καθώς και τη δημιουργία παραστάσεων εικαστικου ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου